Van Bijsterveldt Makelaars

Kerkstraat 1
5087 BP Diessen
Tel: 013-5447272
info@vanbijsterveldt.nl
Luikens 7, 5085 GR Esbeek Koopsom € 345.000,- v.o.n.
Luikens 7 in Esbeek 5085 GR

Omschrijving

TOT 15 APRIL 2020 HEBBEN STARTERS EN SENIOREN DE MOGELIJKHEID OM IN TE SCHRIJVEN OP DEZE WONING. GEMEENTE HILVARENBEEK VERZORGT DE TOEWIJZING. DE GEMEENTELIJKE VOORWAARDEN VOOR TOEWIJZING ZIJN VAN TOEPASSING.

In plan Leeuwerik 3 te Esbeek wordt deze geschakelde woning gebouwd als onderdeel van een plan van totaal drie woningen. De woning wordt vanzelfsprekend zeer energiezuinig (gasloos) uitgevoerd. De woning zal dan ook voorzien worden van een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming en zonnepanelen ter ondersteuning.

De woning wordt aangeboden op basis van een standaard opleveringsniveau. Uiteraard is het mogelijk middels meer- en minderwerk de woning aan te passen naar uw eigen wensen.

Op basis van de uitgiftevoorwaarden van gemeente Hilvarenbeek hebben starters en senioren voorrang bij de verkoop. Tevens hebben mensen met een binding met de kern Esbeek voorrang. De koper dient ingeschreven te staan voor bouwgrond en koopwoningen bij de gemeente Hilvarenbeek. Bij meerdere kandidaten wordt door de gemeente toegewezen op basis van inschrijftijd.

BEGANE GROND (betonvloer met vloerverwarming, HR++ glas)
Entree; de entree is gelegen aan de zijkant van de woning en biedt toegang tot de woonkamer, het toilet en de verdiepingen. Hier bevindt zich tevens de meterkast die op basis van de NEN 1010 zal worden uitgevoerd. Ook aansluitingen ten behoeve van telecommunicatie worden voorzien in de meterkast. Onder de trap zal een royale trapkast gerealiseerd worden.

Toilet; de toiletruimte wordt uitgevoerd met een hangcloset met inbouwreservoir en een fonteintje. De wanden worden standaard tot ca. 1,25 meter hoog (bovenzijde inbouwreservoir) betegeld.

Woonkamer/keuken; de woonkamer staat in open verbinding met de keuken. De totale oppervlakte van deze ruimte bedraagt ca. 43,5 m² en de ruimte is volledig voorzien van vloerverwarming.
De keuken is gepland aan de achterzijde van de woning waar dan ook de standaard aansluitingen worden voorbereid. In de koopsom is geen keukeninrichting inbegrepen. Een koper kan de keuken naar eigen wens samenstellen en inrichten. Aan de achterzijde is tevens een buitendeur naar de tuin aanwezig.

De woonkamer is gesitueerd aan de voorzijde van de woning. Verdiepingshoge ramen zorgen voor een prettige lichtinval. Alle wanden op deze verdieping (m.u.v. het toilet) worden behangklaar opgeleverd. Plafonds worden voorzien van spuitwerk en de vloeren zijn geschikt voor toepassing van diverse vloerafwerkingen.

VERDIEPING 1 (betonvloer met vloerverwarming, HR++ glas)
Overloop; de overloop biedt o.a. toegang tot de slaapkamers en badkamer op deze etage. Tevens is een vaste trap naar de tweede verdieping aanwezig.

Slaapkamers; op deze verdieping worden drie slaapkamers gerealiseerd. Alle kamers worden afgewerkt met behangklare wanden, spuitwerk plafonds en cementdekvloeren geschikt voor meerdere afwerkingen. Ook deze verdieping is volledig voorzien van vloerverwarming.
Aan de voorzijde van de woning is de grootste slaapkamer gelegen. Deze kamer heeft een oppervlakte van ca. 16,2 m² en beschikt over een hoge raampartij.
De twee overige slaapkamers zijn gelegen aan de achterzijde en hebben een oppervlakte van respectievelijk ca. 11,5 m² en 9,1 m².

Badkamer; de badkamer voorziet standaard in een douchecombinatie met douchemengkraan, een wastafel en een hangcloset met inbouwreservoir. De wanden worden volledig betegeld.

VERDIEPING 2 (betonvloer)
Zolder; de tweede verdieping bestaat uit een grote open zolder die toegankelijk is middels een vaste trap. De zolder wordt verwarmd middels een radiator. Het is eventueel mogelijk op deze verdieping een extra (slaap)kamer te creëren.
Op de zolder zijn ook de wasmachine aansluiting en de technische installaties bestaande uit de mechanische ventilatie unit en het boilervat ondergebracht.

BUITEN tuin op zuidoost, garage optioneel
Tuin; door de ligging van de woning op het perceel is er sprake van een voortuin, zij tuin en een achtertuin. Aan de straatzijde zal een pad van 3 tegels breed naar het openbare trottoir gelegd worden. De overige aanleg is aan de koper.
De zij tuin biedt een mooie kans om een inrit of zelfs garage met carport te realiseren naast de woning. Tenslotte is de achtertuin gelegen op het zuidoosten en biedt het perceel met een breedte van bijna 9 meter uitstekende mogelijkheden om deze geheel naar eigen wens in te richten.

Berging; bij de woning zal een prefab houten berging worden geplaatst van ca. 3 x 2 meter welke wordt voorzien van elektra.
?
KENMERKEN EN BIJZONDERHEDEN
• Het betreft een nieuwbouwwoning (bouw is reeds aangevangen)
• De woning is bestemd voor de categorie doorstromers
• De woning wordt energiezuinig uitgevoerd met o.a. een luchtwarmtepomp en HR++ glas
• Ter ondersteuning van de installatie wordt een nader te bepalen aantal zonnepanelen geplaatst
• Ten behoeve van het sanitair is een stelpost van € 2.500,- incl. BTW opgenomen
• Ten behoeve van het tegelwerk is een stelpost van € 40,- incl. BTW per m² opgenomen
• De woningen worden gebouwd onder Woningborg garantie
• In overleg met de aannemer is meer- en minderwerk mogelijk

MATERIAALGEBRUIK EN CONSTRUCTIE
Metselwerk buitengevels; de gevels bevatten twee tinten metselwerk. Het licht grijze metselwerk (handvorm baksteen Vandersanden Quaris) wordt gemetseld in een wildverband. Het donkergrijze metselwerk (handvorm baksteen Vandersanden zwart mangaan) wordt uitgevoerd in een raster van koppen.

Binnenmuren; de binnenmuren worden uitgevoerd in kalkzandsteen lijmelementen en blokken. Met uitzondering van de sanitaire ruimtes worden binnenmuren behangklaar opgeleverd.

Daken; het hellend dak wordt voorzien van keramische dakpannen (NIBRA OVH-10 blauw gesmoord) en platte daken worden voorzien van een bitumineuze of PVC dakbedekking. Het dak van de woning bestaat uit een zelfdragende kapconstructie met geïsoleerde dakplaten.

Kozijnen en beglazing; de woning wordt voorzien van hardhouten kozijnen (Meranti of Mahonie) waarbij HR++ beglazing wordt toegepast. Ter plaatse van de woonkamer, keuken en slaapkamers worden draaikiepramen aangebracht. Diverse kozijnen worden tevens v.v. ventilatieroosters.

Vloeren; de begane grondvloer wordt een in het werk gestorte vloer met vloerverwarming. De verdiepingsvloeren bestaan uit breedplaatvloeren met op de eerste verdieping vloerverwarming en op de tweede verdieping een radiator.

VERKOOPVOORWAARDEN
De woning wordt gebouwd op grond van de gemeente Hilvarenbeek. Voor de verkoop wordt dan ook een koopovereenkomst gesloten met de gemeente Hilvarenbeek volgens de voorwaarden van de gemeente. Voor de bouw van de woning wordt een aannemingsovereenkomst gesloten met Aannemersbedrijf J.A. van Gisbergen B.V. te Hooge Mierde.

De verkoop geschiedt op basis van modelovereenkomsten van Woningborg. Dit biedt de koper diverse garanties ten aanzien van de bouw en op (constructie)delen van de woning. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van Woningborg.

Tevens zal de woning voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen®. Dit betreft o.a. het hang- & sluitwerk in de woning. Hiertoe dient met bij de gemeente Hilvarenbeek een borg te betalen die na de oplevering en een door koper op te stellen rapport weer terug te vorderen is.
?
LOCATIE
De woning is gelegen aan de rand van de kern Esbeek in plan Lowerik 3. Het maakt deel uit van een kleinschalig bouwplan met naast de aangeboden woning twee starterswoningen.

ESBEEK
De kern Esbeek staat bekend als een zeer gemoedelijke en ondernemende kern. Met ruim 1200 inwoners is het een van de kleinere kernen van de gemeente Hilvarenbeek. De ligging van de kern is ideaal ten aanzien van de winkelvoorzieningen in Hilvarenbeek.

De betrokkenheid van de inwoners uit zich onder andere in de Coöperatie Esbeek, waarin jong en oud nadenkt over maar ook actief deelneemt om de leefbaarheid van de kern in stand te houden en waar mogelijk te verbeteren. Goede voorbeelden van wat men reeds bereikt heeft zijn de overname van het eetcafé Schuttershof en het onderbrengen van een samenwijs school en kinderopvang in het voormalige, zeer fraai verbouwde kerkgebouw.

Daarnaast heeft Esbeek zeker nog meer te bieden. Zo zijn er diverse (sport)verenigingen en worden door het jaar heen diverse grote en minder grote evenementen georganiseerd.

Ook voor natuurliefhebbers en recreanten is Esbeek een bijzonder interessante optie. Landgoed De Utrecht grenst direct aan het dorp en is rechtstreeks vanuit de Oude Trambaan toegankelijk. Verder zijn er natuurlijk ook vele fiets- en wandelroutes in de omgeving te vinden.

Tenslotte vormt de ligging nabij de N269 ook dat deze locatie een ideale uitvalsbasis is ten opzichte van bijvoorbeeld Tilburg of de Belgische grensstreek.
Overdracht Status Beschikbaar Koopsom € 345.000,- vrij op naam Specificatie exclusief bouwrente Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning Geschakelde woning Bouwjaar 2020 Bouwvorm Nieuwbouw Ligging Aan rustige weg, in woonwijk en vrij uitzicht In aanbouw Ja Indeling Woonoppervlakte 104 m² Perceeloppervlakte 247 m² Externe bergruimte 6 m² Inhoud 495 m³ Aantal kamers 4 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een zolder Energie Isolatie Volledig geïsoleerd en hr-glas Warmwater Elektrische boiler eigendom Verwarming Vloerverwarming gedeeltelijk en warmtepomp Buitenruimte Tuin Achtertuin, voortuin en zijtuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 136 m² (15.2 m bij 8.94 m) Ligging hoofdtuin Zuidoost Kwaliteit tuin Aan te leggen Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand hout Parkeergelegenheid Garage Garage mogelijk en geen garage Parkeerfaciliteiten Op eigen terrein Dak Soort dak Samengesteld dak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Uitstekend Onderhoud buiten Uitstekend Keurmerken Politiekeurmerk en woningborg garantiecertificaat Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie, TV kabel Kadastrale gegevens Gemeente Hilvarenbeek Sectie L Perceelnummer 1713 Oppervlakte 247 m² Eigendomssituatie Volle eigendom