Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Emmerseweg 2 C in Diessen 5087 TV

Emmerseweg 2 c

5087 TV Diessen
€ 402.000,- v.o.n.

Omschrijving

Ruimte voor Ruimte kavel aan de rand van het dorp.

Aan de rand van het fraaie kempische dorp Diessen bieden wij u deze bijzondere bouwkavel aan. Wat deze kavel bijzonder maakt is dat achter het bouwperceel van ca. 1.660 m² ook een tweede perceel van ca. 3.400 m² wordt aangeboden. Dit tweede perceel biedt u de mogelijkheid om hobbymatig enkele dieren aan huis te houden.

Op...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Bouwgrond
Lees meer

Omschrijving

Ruimte voor Ruimte kavel aan de rand van het dorp.

Aan de rand van het fraaie kempische dorp Diessen bieden wij u deze bijzondere bouwkavel aan. Wat deze kavel bijzonder maakt is dat achter het bouwperceel van ca. 1.660 m² ook een tweede perceel van ca. 3.400 m² wordt aangeboden. Dit tweede perceel biedt u de mogelijkheid om hobbymatig enkele dieren aan huis te houden.

Op het bouwperceel mag een woning van maximaal 1.000 m3 gebouwd worden (dit is exclusief de kelder) met een vergunningsvrij bijgebouw tot maximaal 150 m². Er is reeds een omgevingsvergunning voor de bouw van een woning aanwezig.

>koopprijzen:
€ 402.000,- v.o.n. voor de bouwkavel
€ 68.000,- v.o.n. voor de extra grond

Algemeen
De aangeboden kavel maakt deel uit van een van twee Ruimte voor Ruimte projecten van elk 5 kavels. Deze plannen zijn mogelijk geworden door de sanering van een tweetal grote intensieve veehouderijen.

Behalve de sanering van deze twee bedrijven zijn in de directe omgeving ook nagenoeg alle overige intensieve veehouderijen gesaneerd of buiten gebruik gesteld. Hierdoor is een goed leefklimaat in dit gebied gewaarborgd.

De kavel is zeer landelijk gelegen aan de oostzijde van de kern Diessen op loopafstand van alle voorzieningen en met een vrij uitzicht aan de voorzijde over het “Diessens Broek” en aan de achterzijde over landerijen.

De kern Diessen van de gemeente Hilvarenbeek heeft een zeer gunstige ligging ten opzichte van de omliggende steden Tilburg (op 10 á 15 autominuten) en Eindhoven (op ca 20 á 25 autominuten). Ook de steden Breda en den Bosch zijn binnen ongeveer een half uur te bereiken.
Een ander groot pluspunt is dat het gebied rechtstreeks grenst aan de natuurgebieden “Het Turkaa”, “Het Stuk” en het “Diessens Broek” Op korte afstand liggen verder, Annanina’s Rust, landgoed De Utrecht, landgoed De Baest, Gorp en Rovert en niet te vergeten de Beekse Bergen.
Dus volop recreatieve mogelijkheden om te wandelen of er op de fiets of te paard op uit te gaan.

>Bestemming, oppervlakte en afmetingen
De kavel aan de Emmerseweg maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan Beerseweg / Emmerseweg. Op de website van ruimtelijke plannen.nl is dit bestemmingsplan te vinden onder: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?dossierid=NL.IMRO.0798.BPBeerse0Emmersweg
(Verderop in deze brochure is een uittreksel opgenomen van de bouwregels van dit plan.)
Dit bestemmingsplan is ontstaan door de sanering van een groot pluimveebedrijf dat voorheen was gelegen op een aangrenzend perceel aan de Emmerseweg.

Van de 5 percelen van dit plan zijn er inmiddels 4 bebouwd.
De kavel gelegen aan de Emmerseweg is de laatste, kadastraal ingemeten, nog beschikbare kavel van de 5 kavels van dit plan en heeft een oppervlakte van ca. 1660 m². De breedte van de kavel is ca 25 m en de diepte varieert van ca 60 naar ca 75 meter. Voor deze kavel aan de Emmerseweg is al een omgevingsvergunning afgegeven voor de bouw van een woning. Zie gegevens verderop in deze brochure.

Het met groen aangegeven achterliggende gebied met de bestemming “natuur” met een oppervlakte van ruim 3400 m² is optioneel te koop bij deze kavel. De totale oppervlakte wordt dan ruim 5000 m². Op het perceel met de bestemming ‘natuur’ mag niet gebouwd worden maar er mogen wel, hobbymatig, enkele dieren gehouden worden.

>Ligging in de omgeving en bezonning
De kavel is gesitueerd tussen 2 soortgelijke kavels die inmiddels zijn bebouwd. De achtertuin is gelegen op het zuiden en grenst aan een achter de kavel gelegen strook grond van ca 35 meter breed die op haar beurt weer grenst aan het achtergelegen open landschap en aan de achtertuinen van de woningen aan de Beerseweg. Deze strook grond is optioneel te koop. Aan de voorzijde is er blijvend vrij uitzicht richting de natuurontwikkeling “Het Diessens Broek”. Het achtergelegen perceel van ca. 3.400 m² is zowel vanaf de bouwkavel als vanaf de openbare weg bereikbaar.

>Uitgangspunten bij de verkoop
• De kavel is kadastraal ingemeten.
• De kavel is gemarkeerd aangegeven in het veld.
• De oorpsonkelijke kavel van 1.660 m² is alleen als totale kavel te koop dus niet in gedeeltes.
• De koopprijs is afhankelijk van de koop als volgt opgebouwd:
Kavel Emmerseweg: 1660 m² à € 402.000,- incl. BTW v.o.n.
optionele grond 3400 m² à € 68.000,- incl. Ovb v.o.n.
• In de aangrenzende openbare wegen zijn de nutsvoorzieningen voor gas, water, elektra en glasvezel aanwezig. De kosten voor aansluiting op deze voorzieningen zijn voor rekening van koper.
• Bij de kavel is de riolering aangelegd tot aan de perceelsgrens. De kosten hiervan zijn voor rekening van verkoper. Koper dient zelf zorg te dragen voor aansluiting op deze riolering.
• Bij de kavel is een inrit met duiker aanwezig, deze is bij de koopprijs inbegrepen.
• Voor de kavel is een onherroepelijke omgevingsvergunning (bouwvergunning) afgegeven voor de bouw van een woning. De kosten voor leges, architect en constructeur zijn door verkoper betaald en zijn bij de koopprijs inbegrepen.
• De kosten voor de notariële overdracht en het kadastrale recht zijn bij de koopsom inbegrepen.
• De sloot en de vijver die op het optioneel aangeboden perceel aanwezig zijn, dienen voor de opvang van het hemelwater van de vier percelen aan de Emmerseweg en dienen gehandhaaft te blijven.
Overdracht Status Verkocht Prijs € 402.000,- vrij op naam Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Bouwgrond Bouwvorm N.v.t. Bouwgrond Ja Ligging Vrij uitzicht, buiten bebouwde kom en landelijk gelegen Indeling Perceeloppervlakte 1660 m² Kadasteroppervlakte 1660 m² Kadastrale gegevens Gemeente Hilvarenbeek Sectie N Perceelnummer 1982 Oppervlakte 1660 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

woningaanbod

CMS 200
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.