Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Julianastraat 46 in Diessen 5087 BB

Julianastraat 46

5087 BB Diessen
Vraagprijs € 150.000,- k.k.

Omschrijving

Aan de doorgaande weg in Diessen bieden wij u deze te renoveren twee-onder-een-kapwoning aan. De woning met een inhoud van ca. 512 m³ en een woonoppervlakte van ca. 123 m² is gelegen op een perceel van ca. 608 m². Achter de woning is een vrijstaande garage van ca. 37 m² gelegen.

Algemeen
Het pand aan de Julianastraat dateert oorspronkelijk uit ca. 1938. In de jaren zestig is het...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1938 Woonoppervlakte 123 m² Aantal kamers 5
Lees meer

Omschrijving

Aan de doorgaande weg in Diessen bieden wij u deze te renoveren twee-onder-een-kapwoning aan. De woning met een inhoud van ca. 512 m³ en een woonoppervlakte van ca. 123 m² is gelegen op een perceel van ca. 608 m². Achter de woning is een vrijstaande garage van ca. 37 m² gelegen.

Algemeen
Het pand aan de Julianastraat dateert oorspronkelijk uit ca. 1938. In de jaren zestig is het pand gesplitst in twee woningen waarbij de aangeboden woning is ontstaan. Het pand heeft geen monumentale status maar is door de gemeente Hilvarenbeek wel opgenomen op de Cultuurhistorische Waardekaart. Dit betekent dat aanpassingen aan de woning vooraf met de gemeente moeten worden overlegd en dat de beoordeling van verbouwingsplannen in een zwaardere welstandscategorie wordt beoordeeld.
De woning behoeft een grondige renovatie en modernisering. Dit geldt zowel voor de installaties als de algehele afwerking van de woning.

BEGANE GROND betonvloer, enkele beglazing
Hal; de voordeur van de woning is gesitueerd in de zijgevel en biedt toegang tot de kleine hal. Hier bevindt zich ook de meterkast (2 groepen, geen aardlekschakelaar) van de woning en de trap naar de eerste verdieping. Vanuit de hal is ook de woonkeuken bereikbaar.

Keuken; de woonkeuken heeft een oppervlakte van ca. 16,7 m². De keuken beschikt over twee inbouwkasten waaronder een voorraadkast onder de trap. De opstelling bestaat uit een eenvoudig aanrecht met gootsteen.

Woonkamer; de woonkamer is gelegen aan de voorzijde van de woning en heeft een oppervlakte van ca. 25,7 m². De ramen in de woonkamer beschikken over een aantal karakteristieke glas-in-lood ramen.

Bijkeuken; in de aanbouw achter de keuken is een ruime bijkeuken gelegen waar zich de opstelling van de cv-ketel bevindt (Vaillant Ecotech uit 2004) en de aansluiting voor de wasmachine. Ook bevindt zich hier momenteel de aansluiting voor het gaskookstel.

Badkamer; de gedateerde badkamer beschikt over een ligbad, toilet en wastafel.

Berging; achter in de aanbouw bevindt zich een bergruimte van ca. 8,9 m². Vanuit deze berging zijn zowel de badkamer als de achtertuin toegankelijk.

VERDIEPING 1 houten vloer, enkele beglazing
Overloop; vanuit de overloop zijn de vertrekken op de eerste verdieping bereikbaar. Een vlizotrap geeft toegang tot de bergzolder. Aan het einde van de overloop is tevens een ruime bergkast aanwezig.

Slaapkamers; de woning beschikt over drie slaapkamers. De kamers hebben een oppervlakte van respectievelijk ca. 8,3 m², 8,2 m² en 10,5 m². Een groot deel van de tussenwanden bestaat uit lichte houten separatiewanden. Een andere indeling van deze verdieping is derhalve vrij eenvoudig realiseerbaar.

VERDIEPING 2 houten vloer
Bergzolder; de tweede verdieping bestaat uit een bergzolder welke middels een vlizotrap vanuit de overloop op de eerste verdieping toegankelijk is.

BUITEN garage
Voorzijde; voor de woning ligt een kleine voortuin met direct naast de woning de toegang tot de voordeur. Links op het perceel is de inrit gelegen. Deze inrit biedt toegang tot de achterzijde van het perceel met de garage en doet tevens dienst als inrit van de directe buren middels een recht van overpad.

Tuin; de woning is gelegen op een ruim perceel met diepe achtertuin. Naast de woning is een gedeelte gelegen dat deels beplant is en deels verhard middels betonklinkers. Het gedeelte naast en achter de garage bestaat uit een gazon, bestrating middens betontegels en beplanting. Het recht van overpad van de buren loopt via de inrit voor de garage door.

Garage/berging; op het perceel is een diepe garage/berging aanwezig met een totale oppervlakte van ca. 37 m². Het voorste deel bestaat uit een garage van ca. 2,93 x 9,12 meter welke zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde beschikt over een stalen kanteldeur. De achterliggende berging is daardoor als een geheel met de garage te gebruiken.

KENMERKEN EN BIJZONDERHEDEN:
• Bouwjaar ca. 1938
• Perceel ca. 608 m²
• Inhoud ca. 512 m3
• Woonoppervlakte ca. 123 m²
• De woning dient grondig gemoderniseerd te worden

Erfdienstbaarheden:
op het perceel is een erfdienstbaarheid gevestigd in de vorm van een recht van overpad ten behoeve van de directe buren op nummer 44. Deze erfdienstbaarheid is notarieel vastgelegd en blijft derhalve op het perceel van kracht. Op onderstaande kaart is de ligging van deze erfdienstbaarheid bij benadering aangegeven.

Asbestverdachte materialen:
in en om de woning zijn asbestverdachte materialen aangetroffen. Dit betreft o.a. de dakbedekking van de garage en een gedeelte van de dakbedekking van de woning. Indien deze materialen inderdaad asbesthoudend zijn dienen deze uiterlijk in 2024 te worden verwijderd. Teven is het gezien de leeftijd van de woning mogelijk dat er binnen in de woning nog asbesthoudende materialen zijn verwerkt. Denk hierbij aan dakbeschotten of vensterbanken maar ook afvoerpijpen in rookkanalen. Deze materialen zijn niet altijd zichtbaar aanwezig.
Bij de verwijdering dient men zich te houden aan de voorschriften ten opzichte van de verwijdering van asbesthoudende materialen. Meer hierover kunt u lezen op de website van de Rijksoverheid.

Bijzondere bepalingen:
deze woning wordt vanuit een nalatenschap verkocht. Aangezien de verkoper de woning nimmer zelf bewoond heeft of in eigendom heeft gehad zal in een koopovereenkomst een clausule worden opgenomen dat verkoper niet bekend is met de (woon)eigenschappen van de woning en hierop derhalve niet kan worden aangesproken. Alle zichtbare en onzichtbare gebreken komen dan ook geheel voor rekening en risico van koper.

Ouderdom van de woning:
de woning (en bijgebouwen) zijn meer dan 80 jaar oud, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. Tenzij de verkoper de kwaliteit hiervan gegarandeerd heeft, staat hij niet in voor de funderingen, de vloeren, de leidingen, voor de elektriciteit, water en gas, de riolering en de afwezigheid van enig ongedierte c.q. schimmels (zoals bijvoorbeeld houtworm, boktor, zwam etc.). Bouwkundige kwaliteits-gebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het in artikel 6.3 van de koopakte omschreven woongebruik.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 150.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning 2-onder-1-kapwoning Kwaliteit woning Eenvoudig Subtype woning Niet-repeterend permanent Bouwjaar 1938 Bouwvorm Bestaande bouw Indeling Woonoppervlakte 123 m² Perceeloppervlakte 608 m² Overige inpandige ruimte 6 m² Externe bergruimte 38 m² Inhoud 512 m³ Aantal kamers 5 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 2 woonlagen Energie Isolatie Geen isolatie Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Vaillant Ecotech (Gas Combiketel uit 2004, Eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin, voortuin en zijtuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 299 m² (36.0 m bij 8.3 m) Ligging hoofdtuin Zuid Achterom Ja Kwaliteit tuin Verwaarloosd Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand hout Isolatie Geen isolatie Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen, voor 2 auto's Isolatie Geen isolatie Parkeeroppervlakte 26 m² (912 bij 293) Totaal aantal garages 1 Dak Soort dak Mansarde dak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Kluswoning Onderhoud binnen Matig Onderhoud buiten Matig Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Rolluiken, TV kabel Kadastrale gegevens Gemeente Diessen Sectie C Perceelnummer 6441 Oppervlakte 608 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Kenmerken toegevoegd door verkoper, vrienden en familie

Vrienden, familie en kennissen van de eigenaar delen hun unieke kenmerken die de Julianastraat 46 het beste omschrijven.

Op loopafstand van openbare voorzieningen

1
Profiel plaatje

Dichtbij OV

1
Profiel plaatje

Voldoende parkeergelegenheid

1
Profiel plaatje

Gezellige buren

1
Profiel plaatje

Zonnige tuin

1
Profiel plaatje

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

woningaanbod

CMS 200
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring