Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht o.v.
Sprenkeleind in Diessen 5087 LD

Sprenkeleind

5087 LD Diessen
Koopsom € 319.000,- v.o.n.

Omschrijving

Waar kom je dat nog tegen? Een bouwkavel van bijna 1.000 vierkante meter in de kern!

Aan het Sprenkeleind bieden wij u deze kavel aan. Op het perceel dient een vrijstaande woning gebouwd te worden. Er is ook voldoende ruimte voor een garage. Het perceel is gelegen aan een rustige woonstraat, op korte afstand van alle wenselijke voorzieningen die de kern rijk is.

HET...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Bouwgrond
Lees meer

Omschrijving

Waar kom je dat nog tegen? Een bouwkavel van bijna 1.000 vierkante meter in de kern!

Aan het Sprenkeleind bieden wij u deze kavel aan. Op het perceel dient een vrijstaande woning gebouwd te worden. Er is ook voldoende ruimte voor een garage. Het perceel is gelegen aan een rustige woonstraat, op korte afstand van alle wenselijke voorzieningen die de kern rijk is.

HET PERCEEL
De kavel is kadastraal ingemeten en bestaat uit twee percelen van totaal ca. 912 m². Het voorste gedeelte van het perceel is bestemd als tuin. Het overige gedeelte is bestemd als wonen met een ruim bouwblok waarbinnen de hoofdbouw moet worden gerealiseerd.

BEBOUWINGSMOGELIJKHEDEN
De kavel is bestemd voor de bouw van een vrijstaande woning al dan niet met bijgebouw(en). In de bestemmingsplanvoorschriften zijn alle regels opgenomen ten aanzien van de te bouwen woning. Hieronder de hoofdpunten ten aanzien van de woning en de bijgebouwen.

• Hoofdgebouwen mogen uitsluitend in de bouwvlakken gebouwd worden;
• De inhoud van de woning bedraagt ten minste 350 m3;
• Onderkeldering van de woning is toegestaan;
• De maximale goothoogte van de woning bedraagt 5,5 meter;
• De maximale bouwhoogte van de woning bedraagt 8,75 meter;
• De maximale goothoogte van aan- en uitbouwen en bijgebouwen bedraagt 3 meter;
• De maximale bouwhoogte van aan- en uitbouwen en bijgebouwen bedraagt 5,5 meter;
• De totale oppervlakte van aan- en uitbouwen en bijgebouwen bedraagt maximaal 100 m²;
• De diepte van aan- en uitbouwen aan de achtergevel bedraagt maximaal 4 meter;
• De maximale hoogte van erfafscheidingen voor de voorgevel bedraagt 1 meter;
• De maximale hoogte van erfafscheidingen achter de voorgevel bedraagt 2 meter;
• Het als “tuin” bestemde gedeelte mag niet bebouwd worden.

Naast wonen is het toegestaan een aan huis verbonden beroep uit te oefenen in de woning. Voor een aan huis verbonden bedrijf is echter toestemming van het college van B&W nodig. Voor de volledige regelgeving en bepalingen verwijzen wij naar de bestemmingsplanvoorschriften in de brochure.

VERKOOPVOORWAARDEN
De kavel wordt vrij op naam (v.o.n.) aangeboden. Dit betekent dat de kosten ten aanzien van de overdracht van de kavel voor rekening zijn van verkoper. In dit geval betreft dat de overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en de notariskosten voor wat betreft de leveringsakte. De kosten voor een eventuele hypotheekakte en afsluitkosten voor de hypotheek komen voor rekening van koper.

De kavel wordt aangeboden als een voor wonen en tuin bestemde bouwkavel ter realisatie van de bouw van een vrijstaande woning. Koper dient zelf zorg te dragen voor de omgevingsvergunning met de daarbij behorende (voor)onderzoeken ten aanzien van de te bouwen woning alsmede de aansluiting van de woning op de openbare (nuts)voorzieningen.

Wat betreft de kosten voor de benodigde vergunningen verwijzen wij u graag door naar de gemeente Hilvarenbeek (www.hilvarenbeek.nl). Ten aanzien van de aansluitingen op de openbare nutsvoorzieningen kunt u terecht bij de netwerkbeheerders (Enexis, Brabant Water, Caiway) of de website www.mijnaansluiting.nl.

OMGEVING
Het perceel is gelegen aan het Sprenkeleind, een rustige woonstraat in de wijk De Nieuwe Erven. Door de ligging aan de rand van deze wijk is er een goede ontsluiting naar de doorgaande wegen en de in het dorp aanwezige voorzieningen. Belendingen bestaan uit diverse vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen uit medio jaren ’90 van vorige eeuw.

DIESSEN
De kern Diessen heeft ruim 3.000 inwoners en is sinds de gemeentelijke herindeling in 1997 de tweede kern van de gemeente Hilvarenbeek. Het dorp beschikt dan ook over alle basisvoorzieningen waaronder een supermarkt, diverse (vers)winkels, een basisschool en openbaar vervoer middels de buslijn naar Tilburg en Eindhoven.

De kern is strategisch gelegen tussen deze twee grote Brabantse steden (Tilburg op ca. 15 autominuten en Eindhoven op ca. 20 autominuten). Daarnaast is de snelweg richting o.a. ’s-Hertogenbosch en Breda op ca. 10 autominuten gelegen. Het is dus niet vreemd dat Diessen al jaren erg populair is bij mensen die in een van deze steden werken.

Wat betreft het verenigingsleven is er in de kern voldoende keuze. En mocht het aanbod toch niet toereikend genoeg zijn dan biedt de kern Hilvarenbeek ook nog de nodige voorzieningen.

De gemeente Hilvarenbeek kent ook prachtige natuurgebieden zoals het Turkaa, Gorp en Roovert en De Utrecht waar het voor elke natuurliefhebber heerlijk wandelen of fietsen is. Met trekpleisters als de Beekse Bergen en de Efteling in de buurt is er ook sprake van veel toerisme in de omgeving met diverse campings en bungalowparken.

Kortom, voor ieder wat wils!
Overdracht Status Verkocht onder voorbehoud Koopsom € 319.000,- vrij op naam Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Bouwgrond Bouwvorm N.v.t. Bouwgrond Ja Ligging Aan rustige weg en in woonwijk Indeling Perceeloppervlakte 912 m² Kadasteroppervlakte 912 m² Kadastrale gegevens Gemeente Diessen Sectie C Perceelnummer 6452 Oppervlakte 112 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Diessen Sectie C Perceelnummer 6453 Oppervlakte 800 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

woningaanbod

CMS 200
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring